4th itSMF SEE Conference in Sarajevo - GREEN IT STRATEGY

in

The 4th annual itSMF South East Europe conference was organized by itSMF Bosnia and Herzegovina in Sarajevo, May 27-28th. The conference was attended by one hundred IT professionals and IT Service Managers from the BiH and the SEE region, to present Green IT solutions and discuss strategies for their implementations. As further reading in this area, please also find two Green IT PDF testers attached, while more books are available via itSMF Serbia webstore.
 
itSMF Serbia Chapter president, Milan Zivkovic, who also attended the event, has made an announcement that the 5th Annual itSMF SEE conference will be held in Belgrade, June 1st-2nd 2011. The conference topic will be IT Governance and standardization as key drivers for achieving business value from IT.

 
Četvrta godišnja itSMF regionalna konferencija je održana 27-28. Maja u Sarajevu,  u organizaciji Udruženja za upravljanje informacionim tehnologijama i servisima u Bosni i Hercegovini - itSMF u BiH. Konferencija je okupila oko stotinak stručnjaka za upravljanje IT servisima (ITSM) iz BiH  i regiona, koji su razgovarali o “Green”(eko) IT tehnologijama.
 
Predsednik Društva itSMF Srbije, Milan Živković, koji je prisustvovao skupu je najavio da će sledeća, peta Regionalna itSMF konferencija biti održana u Beogradu, od 1. do 2. juna, 2011. godine. Osnovna tema konferencije biće IT Governance i standardizacija kao važni faktori za uspešno poslovanje primenom IT rešenja.
 
Govoreći o organizaciji konferencije, Fahrudin Oručević, predsjednik itSMF BiH je izrazio iznimno zadovoljstvo odzivom učesnika, koji su uprkos recesiji, prepoznali važnost i svrhu ovakvog okupljanja profesionalaca iz regiona. “Posebno me raduje da su svi učesnici saglasni da je tema konferencije aktuelna i da odražava ono što jesu izazovi savremenog poslovanja.”, istakao je Oručević, te izdvojio dodatnu vrijednost konferencije, u smislu oživljavanja aktivne komunikacije u region, putem koje se otvaraju i novi putevi saradnje.
 
Tokom dvodnevne konferencije održane su prezentacije vodećih IT kompanija (Microsoft, Oracle, IBM, EMC), te radionice koje su doprinijele usvajanju promocije najboljih praksi, standarda i kvalifikacija u oblasti upravljanja IT servisima. „Tokom prezentacija prikazani su izazovi današnjice, te na koji način se pripremati za odgovor na te izazove, što su ulazni podaci za kreiranje Green IT strategije.“, zaključio je Oručević.
 
IT Service Management Forum, (itSMF®), predstavlja jedini istinski nezavisan i međunarodno priznat forum u svetu koji okuplja profesionalce i stručnjake koji se bave upravljanjem i implementacijom IT servisa.
 
Sponzori Četvrte godišnje itSMF regionalne konferencije bili su: BH Telecom - zlatni, Microsoft,
Oracle, Infodom, EMC BiH i ALEM Sistem - srebreni, dok je IBM bronzani sponzor Konferencije.
 

AttachmentSize
Governance of Green IT_PDF Taster_UK_protected.pdf929.67 KB
Greening the Data Center_PDF_Taster_UK_protected.pdf881.17 KB