ITSM Best Practice

strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/itsmforg/public_html/drupal/modules/book/book.module on line 559.
in

Best Practice
 
Definicija Best Practice je detaljno objašnjena u Rečniku IT Service Management-a kao dokazana aktivnost ili proces koji su uspešno korišćeni od većeg broja organizacija i kao takvi omogućavaju efektivnije i efikasnije korišćanje datih resourca kao i stvaranje novih komparativnih prednosti. ITIL Framework je odličan primer Best Practice u IT okruženju.
 
Koristeći Best practice metode organizacija ili pojedinci nemaju potrebu da kreću svaki put iz početka ("reinvent the wheel"), a takođe veoma lako razumeju jedni druge jer koriste iste ili slične procese, zajednička iskustva i stečena znanja, kao i usvojenu terminologiju.
 
itSMF se trudi da bude Forum u kome će sve organizacije i ljudi koji rade u domenu Service Management-a, moći da dele svoja profesionalna iskustva i pomažu jedni drugima da ne naprave ponovo negde već viđene greške ili da unaprede aktivnosti na način na koji je to već urađeno i primerom dokazalo svoju opravdanost.
 
IT Service Management kao disciplina i njena dobra praksa "Best Practice" u realnosti može biti primenjena u svim industrijama i domenima rada. Kao dodatni izvor znanja i relevantnih informacija ovde je ponudjen širok spektar TSO publikacija iz domena ITIL methodologije, Prince2 Project Managmeent-a, Management of Value (MoV), Management of Risk (MoR) i Managing Successful Programmes (MSP), koje se mogu naručiti u štampanom i elektronskom formatu, koristeći sledeći link.
 
TSO No discount link
 
Pozivamo sve članove i ostale zainteresovane da se ukljuće u rad ovog Foruma i svako na svoji način da odgovarajući doprinos. Budite slobodni da pošaljete, koristeći Forum opciju na ovoj internet stranici, vaša viđenja Best Practice u IT Service Management-u i primere iz vašeg profesionalnog iskustva. Takođe, možete kontaktirati ljude iz našeg tima, koristeći opciju O Nama, i poslati konstruktivne sugestije na ovu temu, odgovarajuće radove i relevantne članke kako bi ovde bili objavljeni.
 
Hvala!